Кількість
|
Вартість
|
||
|
Арахіс бланшований - джерело легко засвоюваного білка, рослинних олій, а також вітамінів A, D, E, K.
У бобах арахісу міститься більше 30% білків, близько 50% жирів. Високий вміст вітамінів і мікроелементів, велика кількість ненасичених жирних кислот, повна відсутність холестерину і вишуканий смак роблять арахіс незамінним продуктом для повноцінного і здорового харчування.
Арахіс бланшований використовується в кулінарії в сирому, вареному і смаженому вигляді, його солять або солодять, додають до соусів, салатів, м'ясних та овочевих страв, додають в суміші - горіхові,з сухофруктів,мюслі та інші кулінарні страви. З арахісу роблять маслоі молоко.
Досить широко використовується арахіс при виготовленні кондитерських виробів - тортів, рулетів, шоколаду, халви, пасти, цукерок та інших кондитерських виробів. А смажені горішки (солоні і солодкі) - це улюблені в усьому світі ласощі.