Кількість
|
Вартість
|
||
|
Агар-агар - рослинний замінник желатину,який отримують шляхом екстрагування з червоних і бурих водоростей.
Агар-агар не має смаку, запаху і кольору, при цьому, твердіє стійкіше, ніж желатин, і навіть при кімнатній температурі страви з використанням агару не втрачають стійкості. Агар-агар широко використовується у виробництві дієтичних продуктів.
Наймасовіше агар-агар застосовується у виробництві кондитерських виробів (мармелад, пастила, суфле, зефір, джем, конфітюр, начинка для цукерок), а також при виготовленні фруктових, овочевих, рибних і м'ясних консервів, морозива,майонезу,згущеного молока, хлібобулочних виробів, жувальної гумки, пива і освітлених напоїв.
Може використовуватися в будь-якому безмолочному, вегетаріанському рецепті замість желатину в якості згущувача.Агар застосовується в приготуванні соусів,желейних десертів, заварних кремів і пудингів. Агар-агар не розчиняється у холодній рідини. Він повністю розчиняється тільки при температурах від 95-100°С. Гарячий розчин - прозорий і обмежено в'язкий. При охолодженні до температур 35-40°С, він стає чистим і міцним гелем, який є термооборотним. При нагріванні до 85-95°С, цей гель знову стає рідким розчином, знову перетворюється на гель при 35-40°С.
Сила агар-агару: 1200 bloom